Voetbalcompetitie voor 35-plussers

May 2nd, 2018

“Als je ouder wordt, loop je binnen de normale voetbalcompetitie steeds vaker tegen dingen aan.” En dan heeft Michel Dreis (51) het echt niet alleen over conditie waardoor je het op den duur aflegt tegen de jongere spelers. “Maar eigenlijk over alles bij elkaar.” Dat deed hem samen met een aantal van zijn teamgenoten besluiten een nieuwe voetbalcompetitie te starten speciaal voor 35-plussers.

NIJMEGEN - “Natuurlijk wordt het hoe ouder je wordt steeds moeilijker om spelers van in de twintig bij te houden. Maar daarnaast krijgen spelers ook steeds meer verplichtingen naast het voetbal - als werk en gezin - waardoor het lastig wordt om elk weekend weer met genoeg man op het veld te staan. Het huidige team waarin ik speel telt negentien man, maar toch lukt het ons niet elke week om met minimaal elf op te komen draven.” En dan zijn er volgens Michel ook nog zaken als het onsportieve gedrag van tegenwoordig op het veld en het feit dat er steeds vaker op kunstgras wordt gespeeld. “Allesbehalve fijn!”

Als voetballer heb je dan de mogelijkheid om de overstap te maken naar de 7x7 competitie op vrijdagavond, maar dat is het volgens Michel toch net niet. “Ook daarbij speel je meestal op kunstgras, de goals zijn klein en vrijdagavond is niet bepaald praktisch.” Dat moest dus anders kunnen. En dit ‘anders’ start in september in de vorm van de Specsavers Box To Box League.

“Een compleet nieuwe Nijmeegse voetbalcompetitie op zondagochtend voor 35-plussers. Met 8 tegen 8, om toch een duidelijk onderscheid te maken met die vrijdagavondcompetitie, op een kleiner veld, maar mét normale velddoelen, kortere wedstrijden van twee keer dertig minuten en dat áltijd op natuurgras.”

Het hebben van een gezellige voetbalzondag staat hierbij volgens Michel voorop. “Geen onsportief gedrag, maar juist respect voor elkaar. Je speelt ook niet namens een club of vereniging, maar gewoon met je speciaal voor deze competitie samengestelde team. En kom je een keer een speler tekort, dan heeft een van de andere teams vast nog wel een speler over. Het gaat immers allemaal om gezelligheid, sportiviteit en een lekker potje voetballen!”

Het streven is om te starten met acht teams. “Je kunt je zowel individueel als met een (in)compleet team aanmelden voor slechts 125 euro per persoon per seizoen. Wat je daarvoor terugkrijgt? Veertien wedstrijden op zondagochtend op Sportpark de Dennen - gepland buiten de schoolvakanties - en tijdens de winterstop een zaalvoetbaltoernooi.

Oftewel een leuke en sportieve besteding voor je zondag, want thuis blijven is ook zo saai! Een team sponsoren kan trouwens ook, voor slechts 395 euro per team, per seizoen.” Meer info: boxtoboxleague.nl.

Geschreven door: Maaike van Helmond
Krant: De Brug Nijmegen Week 18
Bron: https://hyperlocal.persgroep.nl/data/GNC/18/html5forpc.html?page=0

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?