Vanaf dit weekend: 35-pluscompetitie met knallen op een groot doel

September 16th, 2018

Nieuw in Nijmegen, vanaf zondag: de Box To Box League. Voetbal voor de iets oudere speler, maar dan net even anders dan bij de KNVB. Oud-prof Patrick Pothuizen doet ook mee.

Dominique Pichel 15-09-18, 20:04

Een 'wilde voetbalcompetitie' als alternatief voor oudere amateurs. Dat is het idee achter de Box To Box League. Het is een concept van Nijmegenaar Michel Dreis (52), buiten de KNVB om op touw gezet. Met dit seizoen vijf teams, slechts veertien speeldagen in het jaar en alle wedstrijden op één sportpark. Met bovendien alleen écht gras als ondergrond.

Zo wijkt de Box To Box League ruimschoots af van de 35-pluscompetitie van de KNVB, waarin slechts enkele keren op vrijdagavond wordt gespeeld. ,,De bond gaat bij die competitie uit van wedstrijden van zeven tegen zeven op een half veld met kleine goals op kunstgras", legt Dreis uit. ,,Om blessures te voorkomen, spelen wij juist op natuurgras. En verder maken we gebruik van grote doelen. Scoren op die goals geeft toch een veel mooier gevoel dan schieten op die kleine doelen?"

De teams zijn gelijkwaar­dig, althans zo hebben we geprobeerd ze in te delen

69 spelers

De competitie op De Dennen, het sportpark van Quick 1888, moet nog beginnen, maar is volgens Dreis op voorhand al een succes. Voor de eerste editie hebben zich 69 spelers aangemeld. ,,Er zijn erbij die zich opgegeven hebben als individu, anderen meldden zich als team", vertelt Dreis, die met acht vrienden het voortouw nam voor de Box To Box League. ,,Ook na de eerste speelronde kunnen voetballers zich nog aanmelden. In november kunnen we de competitie openbreken en een team toevoegen."

De voetballers, voornamelijk uit de regio Nijmegen, betalen 125 euro contributie aan een onlangs opgerichte stichting. Ze zijn dus geen lid van Quick 1888 en de KNVB. Niet alleen de accommodatie wordt betaald uit de contributie. ,,Ook hebben we voor ieder team een compleet tenue geregeld. Met sponsors en alles erop. De teams zijn gelijkwaardig, althans zo hebben we geprobeerd ze in te delen. We hebben namelijk allerlei voetballers ertussen lopen, van 35 tot 60 jaar. Met zelfs jongens als Arjan Ebbinge en Patrick Pothuizen, die profvoetbal hebben gespeeld."

Bron: gelderlander.nl/nijmegen-e-o/vanaf-dit-weekend-35-pluscompetitie-met-knallen-op-een-groot-doel~ae02231b

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?