Unieke combinatie van twee nieuwe sporten

September 1st, 2021

Unieke combinatie van twee nieuwe sporten

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. In het voetbal is box-to-box een nieuwe hype. Padelclub Nijmegen en Box to Box League bundelen hun krachten om hun sport te promoten en daarmee Nijmegen nog sportiever te maken.
Padel is een snelle sport met elementen uit squash en tennis. Er wordt twee tegen twee gespeeld in een kooi van 20m x 10m omgeven met glas en hekwerk. Elk duo staat aan een zijde van het net. Net als bij tennis is het de bedoeling om de bal over het net bij de tegenstander in het veld te spelen.

Padelclub Nijmegen heeft onder stadsbrug De Oversteek met drie banen de mooiste padellocatie van Nederland.

Bij Box to Box voetbal wordt door teams van 8 spelers, in de leeftijd van 35 jaar en ouder, gespeeld op een veld van 16 tot 16m. De wedstrijden duren 2x 30 minuten. De competitie wordt gespeeld op normale grote doelen, zonder scheidrechter en grensrechters en altijd op natuurgras.

Per seizoen wordt een combinatie afgewerkt op 12 wedstrijddagen. De Box to Box League is een zelfstandige Nijmeegse vereniging met zo`n 80 leden. De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark de Dennen.

Omdat de competitie slechts 12 wedstrijden in beslag neemt, houden spelers genoeg tijd over om een andere sport te beoefenen, bijvoorbeeld padel.

Padel is een zeer populaire sport onder voetballers, wekelijks gespeeld door o.a. Robin van Persie en Arjan Robben.

De vereniging Box to Box League zal voor haar leden een aantal keren per seizoen een padeltoernooi organiseren. Het eerste vindt plaats eerst op zondag 5 september tussen 10:00 en 12:00 uur.

Meer informatie via www.padel-nijmegen.nl en www.boxtoboxleague.nl

Bron: nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/10541/Unieke-combinatie-van-twee-nieuwe-sporten.html

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?