Box To Box League heeft ruimte voor nieuwe 35+ voetballers

July 1st, 2022

Box To Box League heeft ruimte voor nieuwe 35+ voetballers

De Box To Box League gaat in september z’n vijfde seizoen in. De competitie van twaalf wedstrijden voor 35-plussers is uitgegroeid tot een traditie. Een feest der herkenning voor oudere voetballers van elk niveau. Vanwege spelen op natuurgras, derde helft met culinaire hoogstandjes, gezellige seizoensafsluiting, jaarlijkse zaalvoetbal- en padeltoernooien. Er is komend seizoen weer plaats voor nieuwe deelnemers om, alleen of in teamverband, lid te worden van een zeer bijzondere voetbalfamilie. Waarvoor je enkel voetbalschoenen nodig hebt. Waar winnen leuk is, maar geen must. De Box To Box League is een perfect alternatief voor oudere amateurs die te weinig tijd hebben om bij een voetbalclub een hele competitie te spelen. Voor meer info en inschrijven ga naar: boxtoboxleague.nl. Of neem contact op met initiator Michel Dreis: 06 360 94 974.

DOOR: MAARTEN OMVLEE

(FOTO ROB KOPPERS)

Lol

Wil je weleens een wedstrijd spelen tegen de voormalige NEC’ers Arjan Ebbinge of Andreas Gliatis? Dat kan op twaalf zondagochtenden aan op Sportpark De Dennen. Maar er spelen in de Box To Box League ook vroegere amateurtoppers, zoals Serge Heuveling, Rob Altenburg en Lodewijk van der Heijden. Spelers van alle niveaus treffen elkaar. Sportfotograaf Rob Koppers kan zomaar jouw tegenstander zijn. Het belangrijkste is echter ouderwets lol beleven aan voetbal, respect voor elkaars niveau, lekker bewegen en de klassieke voetbalpraat tijdens de derde helft.

In je nopjes

Alle wedstrijden worden gespeeld op natuurgras. Acht tegen acht, zonder scheidsrechter. Elk team met een keeper en zeven veldspelers. Met grote doelen en een veld van strafschopgebied tot strafschopgebied. €100,00 kost het om een seizoen van de partij te zijn. Het is mogelijk om alleen of als team in te schrijven. Wanneer je individueel inschrijft, wordt je ingedeeld bij een team, dat doorgaans uit vijftien spelers bestaat. Als een nieuw team zich inschrijft wordt er door de organisatie van de Box To Box League een sponsor geregeld. Dat nieuwe team krijgt dan de naam van die sponsor, die tevens op de bedrukte kleding komt te staan. Nieuwe teams kunnen voor € 395,00 per seizoen ook een eigen sponsor meenemen die dan dat team faciliteert. Zo’n nieuw team krijgt desgewenst de naam van de meegebrachte sponsor. Het inschrijfgeld voor voetballers is inclusief kleding, versnaperingen tijdens de derde helft, zaalvoetbaltoernooi tijdens de winterstop, drie padeltoernooien. Wil jij als voetballiefhebber ook twaalf zondagen per seizoen in je nopjes zijn? Kruipt jouw voetbalbloed ook waar het niet gaan kan? Meld je aan!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?