Nijmeegse voetbalcompetitie voor 35-plussers

February 18th, 2018

Nieuwsbericht uit de Gelderlander

Nijmegen - Michel Dreis begint een nieuwe voetbalcompetitie voor 35-plussers. Buiten de KNVB om. Want het concept van de voetbalbond voor de oudere amateurs is volgens hem niet toereikend. In september moet de Specsavers Box To Box League van start gaan.

De KNVB heeft al een aantal jaar een aparte competitie voor 35-plussers. ,,Maar de 35-plus van de KNVB is slechts een aantal keer per jaar, altijd op vrijdagavond en bijna altijd op kunstgras”, zegt Dreis. ,,Bovendien spelen ze met kleine doelen, op een half veld. Het initiatief is goed van de bond, maar de uitwerking net niet.”

Dus neemt de 50-jarige Nijmegenaar samen met acht vrienden het voortouw voor een ‘wilde competitie’. Ze willen het ‘zondagmiddaggevoel’ houden, met leeftijdgenoten en liefhebbers onderling. Dreis is voormalig speler van het eerste elftal van Quick 1888 en nog altijd actief in een recreantenteam bij de Nijmeegse club. ,,Op laag niveau. Spelen we vaak tegen jonge gasten. De benadering van de jeugd is anders. Soms ontstaat er onenigheid om niks, met generatiegenoten is dat nooit zo.”

Speeldagen

De Specsavers Box To Box League is op zondag. Er komen veertien speeldagen. Dat is meer dan bij de 35-pluscompetitie van de KNVB, maar minder dan bij een lager elftal in het reguliere amateurvoetbal. ,,We spelen met grote goals, die we op de rand van het strafschopgebied zetten. Vandaar de naam, naar het Engelse box to box (Engels voor zestienmetergebied, red). We willen op zondagochtend spelen, van 11.00 tot 14.00 uur. En we spelen niet op kunstgras.”

Dreis mikt op acht tot twaalf teams bij de start. Er komt een aparte vereniging, waar de spelers lid van worden. ,,Ze hoeven geen lid te zijn van een voetbalclub, maar betalen 125 euro contributie aan de vereniging. Voor de veldhuur, de kleding en na de duels komt er een buffet.”

De competitie moet in september van start gaan. De wedstrijden zijn waarschijnlijk op de velden van Quick 1888. ,,We betalen voor het gebruik van het veld, verder gaat het buiten Quick om. Het enige voordeel voor Quick is dat de kantine op zondagochtend weer vol zit. Met een beetje geluk hebben ze 14 keer per jaar 80 tot 100 man in de kantine. En wij een leukere competitie, ouderwets op zondag.”

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?