Donatie tenues

June 22nd, 2022

Alweer 4 jaar spelen de iets oudere maar nog steeds goed uitziende mannen van Box to Box de 35+ competitie op echt gras bij sportclub de Dennen in Nijmegen.

De regels zijn de afgelopen jaren wat versoepeld, de derde helft is verlengd en het plezier onderling is als maar toegenomen.

Naast plezier wordt voor alle spelers die starten ook een tenue geregeld. Mooie logo’s laten zien wie de sponsoren zijn. Éen van die sponsoren is de stichting Empowering Girls Gambia. Een stichting die zich inzet voor de (seksuele) rechten van vrouwen in Gambia.

Om vanuit Nederland goed te kunnen samenwerken werkt de stichting samen met Fabakary Saidykhan. Deze man zet zich in Gambia in voor meerdere projecten zo ook voor de voetbalclub Nema Unites Community FC-Farato Nema. Een startende voetbalclub die in een korte tijd al veel heeft bereikt. Zo zijn ze al uitgenodigd om te spelen in Senegal maar zetten deze jonge mannen zich ook in om samen met de meiden van Empowering Girls Gambia de gemeenschap te ondersteunen.

Een voorbeeld hiervan is goede informatie verspreiden over Corona of ondersteuning bieden aan de lokale politie.

Voetbal is een leuk spelletje maar het wordt nog leuker als je dit plezier kan delen. Het bestuur van Box to Box heeft dan ook besloten de tenue’s van het afgelopen seizoen te doneren aan de club in Gambia zodat zij meerdere teams kunnen vormen. Niet alleen in Gambia is er ruimte om te starten ook bij Box to Box is ruimte om aan te sluiten.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?