Box to Box League is ‘voetballen zonder geouwehoer’

March 11th, 2019

NIJMEGEN - Op een regenachtig veld van de Nijmeegse voetbalvereniging Quick 1888 speelden zestien mannen vanochtend een wedstrijd. Zestien, want een scheidsrechter is er niet. Die hebben ze niet nodig.

De mannen spelen in de Box to Box League, een nieuwe voetbalcompetitie voor vijvendertigplussers. Het doel van de League: een ouderwets gezellig potje voetbal. Voorzitter Michel Dreis: ,,We waren uitgekeken op de reguliere competitie waar we steeds meer met onsportiviteit en agressiviteit te maken kregen. Hier draait het om plezier.”

De naam van de competitie verwijst naar het speelveld dat van het ene tot het andere strafschopgebied loopt. Een wedstrijd duurt twee keer een halfuur. Dreis: ,,Anderhalf uur tegen jonge spelers was voor ons moeilijk vol te houden, zeker als we weinig wissels hadden.”

Nieuwe regels

De voetballers bedachten samen nieuwe regels die nog steeds worden bijgeschaafd. ,,De eerste wedstrijd speelden we op proef met een scheidsrechter, maar hij had nauwelijks iets te fluiten. Sindsdien hebben we zonder gedaan.”

Overtredingen lossen de spelers onderling op. Bij de meeste valpartijen laten ze de bal liggen voor het andere team. ,,Maar dat betekent niet dat we minder fanatiek zijn”, zegt Dreis. Alle wedstrijden worden op écht gras gespeeld, waardoor de voetballers volop slidings kunnen maken.

Tegendoelpunt

,,Iedereen kent elkaar”, aldus Dreis. ,,We willen de competitie dan ook niet te groot maken zodat het gezellig blijft.” Bovendien mogen teams niet namens een voetbalclub meedoen. ,,We spelen allemaal thuis.”

Het team van Dreis staat met 3-2 voor. ,,Als we winnen staan we eerste. Maar het maakt niet uit, het gaat erom dat we met plezier voetballen. Vorige wedstrijd maakte de tegenstander bijvoorbeeld een prachtig doelpunt à la Dennis Bergkamp. Dat is toch heerlijk.”

Bron: De Gelderlander 10 Maart 2019

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?