Box-to-box league: Dé nieuwe voetbalcompetitie voor 35 plus

April 24th, 2018

Box-to-box league: Dé nieuwe voetbalcompetitie voor 35 plus

Michel Dreis, voetballer bij Quick 1888 in Nijmegen, is met een aantal teamgenoten bezig een eigen voetbalcompetitie op te zetten. Buiten de KNVB om en bedoeld voor 35 plussers.

De competitie gaat Box-to-Box league heten en verloopt via een zelf opgezette vereniging. Inschrijving kost 125 euro per individu. De aanvang van de wedstrijden zal waarschijnlijk op de zondagen tussen 10.30 uur en 12.00 uur zijn. De wedstrijden worden op sportpark de Dennen gespeeld.

Het belangrijkste verschil met een normale competitie is dat op een kleiner veld wordt gespeeld, vandaar de naam Box-to-Box. Ook zijn de wedstrijden van kortere duur, namelijk 2 keer 30 minuten. Op de website van de Box-to-Box league staat alles over de spelregels en kunnen spelers zich inschrijven.

Belangstelling

Voor Dreis en zijn teamgenoten spelen een aantal aspecten mee als motivatie voor dit nieuwe concept. Hij zegt hierover: ‘Deelnemen in een normale KNVB competitie krijgen we niet meer rond. Spelers haken af door de hoeveelheid wedstrijden, gebrek aan conditie, het spelen tegen jongere tegenstanders en storen zich aan onsportief gedrag van de tegenpartij of clubscheidsrechters.

Belangstelling voor de nieuwe competitie is er maar dat moet nog omgezet worden in voldoende aanmeldingen. We kunnen bemiddelen in tenues of het zoeken van een sponsor als dit wenselijk is. Zijn doelstelling is om in september te starten met acht tot twaalf teams.


Bron: https://www.nieuwsuitnijmegen.nl/Nieuws/7188/Box-to-box-league-De-nieuwe-voetbalcompetitie-voor-35-plus.html
Geschreven door Maarten Beekman
Gepubliceerd op dinsdag 24 April 2018

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?